
Daca iti doresti o dulceata de casa usor acrisoara, revigoranta si perfecta pentru zilele calde, aceasta reteta de dulceata de rubarba este alegerea ideala. Se prepara rapid, are o textura fina si un parfum delicat de vanilie care ii ofera o nota aparte. Fie ca o intinzi pe o felie de paine prajita sau o adaugi intr-un desert, va deveni cu siguranta una dintre preferatele tale.
Ingrediente:
900 g rubarba
500 g zahar
8 g zahar vanilat (1 plic)
cateva picaturi de aroma de vanilie (optional)
Mod de preparare:
Curata rubarba de coaja si taie-o in bucatele foarte mici. Daca doresti o consistenta mai fina, o poti pasa cu blenderul, desi nu este obligatoriu.
Pune rubarba impreuna cu zaharul si zaharul vanilat intr-o cratita. Adu la punctul de fierbere, apoi reduce focul la mediu.
Fierbe amestecul timp de aproximativ 5 minute, amestecand din cand in cand pentru a evita lipirea.
Pregateste 4 borcane de 450 ml – spala-le si clateste-le bine.
Toarna dulceata fierbinte in borcane, inchide-le ermetic si asaza-le cu capacul in jos timp de 10 minute pentru a se sigila corect.
Dupa aceea, pastreaza borcanele intr-un loc racoros.