Desertul cu blat pufos si crema intensa de cacao si nuca

Ingrediente
Pentru blat:
6 galbenusuri
300 g zahar pudra
150 ml apa fierbinte
250 g faina
8 g praf de copt
Pentru crema:
400 ml lapte
40 g faina
10 g cacao
100 g nuca macinata
200 g margarina sau unt
200 g zahar pudra
Pentru topping:
6 albusuri
300 g zahar pudra
100 g fulgi de ciocolata

Mod de preparare
Blatul:
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pudra si apa fierbinte pana rezulta o crema deschisa la culoare. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza usor. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 180°C pana cand blatul devine usor auriu. Se lasa la racit.
Crema:
Laptele se amesteca cu faina pana devine omogen si se fierbe la foc mic, amestecand constant, pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se adauga cacaoa si nuca macinata, apoi se lasa la racit complet. Margarina (sau untul) se mixeaza cu zaharul pudra pana devine spumoasa, apoi se incorporeaza treptat crema fiarta. Crema obtinuta se intinde uniform peste blat.
Toppingul:
Albusurile se bat cu zaharul pudra pe baie de aburi pana se obtine o spuma tare si lucioasa. Se intinde peste stratul de crema si se niveleaza frumos.
Prajitura se lasa la frigider cateva ore, pana se intareste bine. La final, se presara deasupra fulgi sau aschii de ciocolata.

✨ Un desert elegant, echilibrat si extrem de gustos, perfect pentru mesele festive sau atunci cand vrei sa impresionezi fara prea mult efort!