Desertul-crocant fara coacere, cu nuci si ciocolata: gata in 10 minute

Aceasta prajitura cu biscuiti si nuca, fara coacere, este alegerea ideala cand vrei un desert rapid, gustos si cu textura crocanta. Se prepara usor, nu necesita cuptor si poate fi personalizata si cu alune. Un deliciu de casa care arata spectaculos si se topeste in gura!

Ingrediente pentru baza:
250 g biscuiti simpli (populari/digestivi)
150 g nuca macinata
50 g nuca tocata
100 g unt
100 g zahar pudra
2 lingurite esenta de vanilie
200–300 ml lapte caldut (se adauga treptat, cat cere compozitia)
Ingrediente pentru glazura:
180 g ciocolata cu lapte
50 g nuca tocata

Mod de preparare:
Se maruntesc biscuitii si se amesteca intr-un bol cu nuca macinata.
Se topeste untul si se lasa putin la racit, apoi se toarna peste amestecul de biscuiti si nuca.
Se adauga nuca tocata si zaharul pudra.
Se incorporeaza treptat laptele caldut, pana se obtine o compozitie densa, dar modelabila. Se adauga esenta de vanilie.
Se toarna compozitia intr-o forma cu margini detasabile, presand bine.
Se topeste ciocolata si se intinde peste prajitura. Se presara nuca tocata deasupra.
Se da la frigider pentru cel putin 3 ore, apoi se taie felii si se serveste.

🔁 Poti inlocui nuca cu alune, pastrand aceleasi proportii, pentru o varianta la fel de savuroasa!