
Daca vrei un desert rapid, aromat si care sa umple casa cu miros de toamna, aceasta prajitura cu mere este alegerea perfecta. Nu are nevoie de tehnici complicate si este gata sa intre la cuptor in doar 5 minute.
Ingrediente:
420 g faina
220 g unt
200 g zahar
4 oua
1 plic zahar vanilat (cca 10 g)
1 plic praf de copt (cca 12 g)
1 kg mere, curatate si taiate cubulete
Mod de preparare:
Intr-un bol incapator, se bat ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o compozitie usor spumoasa.
Se adauga untul topit si racorit, apoi faina amestecata cu praful de copt. Se mixeaza pana se obtine un aluat omogen.
Se incorporeaza bucatile de mere.
Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se niveleaza.
Se coace in cuptorul preincalzit la 200–220°C, timp de aproximativ 35 de minute, pana capata o culoare aurie.