
Aceste briose cu umplutura fina de banane si branza de vaci sunt combinatia ideala intre pufosenie, aroma si un strop de nostalgie. Sunt perfecte pentru a surprinde placut intreaga familie!
Ingrediente (pentru aproximativ 10 bucati):
Pentru aluat:
2 oua
100 g zahar (se poate folosi si zahar de mesteacan – xilitol)
120 g faina
30 g cacao
50 g unt topit
50 ml lapte
1 lingurita bicarbonat de sodiu
un praf de sare
1 lingurita esenta de vanilie
Pentru umplutura cu branza:
250 g branza de vaci
1 banana bine coapta
1 lingura zeama de lamaie
coaja rasa de la ½ lamaie
2 linguri zahar (aprox. 30 g)
1 ou
Pentru decor:
100 g ciocolata neagra
50 ml frisca lichida
Mod de preparare:
Pregatirea aluatului:
Se bat ouale spuma impreuna cu zaharul. Se adauga untul topit, apoi laptele si esenta de vanilie. Se incorporeaza amestecul de ingrediente uscate: faina, cacaua, bicarbonatul si un praf de sare.
Pregatirea cremei de branza si banane:
Branza de vaci si banana se paseaza bine cu o furculita sau blender. Se adauga coaja rasa de lamaie, zeama de lamaie, zaharul si oul, amestecand pana la omogenizare.
Asamblarea brioselor:
In formele de briose (din silicon sau unse cu unt), se pune cate o jumatate de lingura de aluat, apoi o lingura de umplutura de branza si banane, iar deasupra inca o jumatate de lingura de aluat. Nu trebuie sa fie perfect intins, deoarece aluatul se va nivela la copt.
Coacerea:
Se coc la 180°C in cuptor preincalzit, pana cand trec testul scobitorii. Atentie sa nu le coaceti prea mult pentru a ramane moi si pufoase.
Decorarea:
Frisca lichida se incalzeste pana aproape de fierbere, apoi se ia de pe foc si se adauga ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pana se obtine o crema neteda si lucioasa, care se toarna peste briosele racite.