Desert viral: Briose cu banane si branza de vaci, imposibil sa te opresti la una

Aceste briose cu umplutura fina de banane si branza de vaci sunt combinatia ideala intre pufosenie, aroma si un strop de nostalgie. Sunt perfecte pentru a surprinde placut intreaga familie!

Ingrediente (pentru aproximativ 10 bucati):
Pentru aluat:
2 oua
100 g zahar (se poate folosi si zahar de mesteacan – xilitol)
120 g faina
30 g cacao
50 g unt topit
50 ml lapte
1 lingurita bicarbonat de sodiu
un praf de sare
1 lingurita esenta de vanilie
Pentru umplutura cu branza:
250 g branza de vaci
1 banana bine coapta
1 lingura zeama de lamaie
coaja rasa de la ½ lamaie
2 linguri zahar (aprox. 30 g)
1 ou
Pentru decor:
100 g ciocolata neagra
50 ml frisca lichida

Mod de preparare:
Pregatirea aluatului:
Se bat ouale spuma impreuna cu zaharul. Se adauga untul topit, apoi laptele si esenta de vanilie. Se incorporeaza amestecul de ingrediente uscate: faina, cacaua, bicarbonatul si un praf de sare.
Pregatirea cremei de branza si banane:
Branza de vaci si banana se paseaza bine cu o furculita sau blender. Se adauga coaja rasa de lamaie, zeama de lamaie, zaharul si oul, amestecand pana la omogenizare.
Asamblarea brioselor:
In formele de briose (din silicon sau unse cu unt), se pune cate o jumatate de lingura de aluat, apoi o lingura de umplutura de branza si banane, iar deasupra inca o jumatate de lingura de aluat. Nu trebuie sa fie perfect intins, deoarece aluatul se va nivela la copt.
Coacerea:
Se coc la 180°C in cuptor preincalzit, pana cand trec testul scobitorii. Atentie sa nu le coaceti prea mult pentru a ramane moi si pufoase.
Decorarea:
Frisca lichida se incalzeste pana aproape de fierbere, apoi se ia de pe foc si se adauga ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pana se obtine o crema neteda si lucioasa, care se toarna peste briosele racite.