
Acest desert cremos, cu aroma racoritoare de lamaie si textura care se topeste in gura, este gata in doar cateva minute si va deveni rapid preferatul casei! Fara cuptor, fara batai de cap – doar un deliciu fin si racoros perfect pentru orice moment al zilei.
Ingrediente:
400 ml lapte
Coaja rasa de la o lamaie (pentru aroma)
1 lingurita zahar vanilat
2 galbenusuri
40 g zahar
15 g amidon (gustin)
Zeama de la 1 lamaie
100 g lapte condensat
Pentru decor: cacao pudra / scortisoara / ciocolata pudra (optional)
Mod de preparare:
Pune laptele intr-o cratita, adauga coaja rasa de lamaie si zaharul vanilat, apoi incalzeste-l pana da in clocot.
Intr-un bol separat, bate galbenusurile cu zaharul pana se omogenizeaza. Adauga amidonul si amesteca bine pana cand dispar toate cocoloasele.
Cand laptele incepe sa fiarba, ia-l de pe foc si strecoara-l pentru a indeparta coaja de lamaie.
Adauga amestecul de galbenusuri in laptele strecurat, amestecand energic.
Pune din nou amestecul pe foc mediu si gateste-l, amestecand continuu, pana se ingroasa ca un budinca.
Transfera crema intr-un bol curat, acopera cu folie alimentara (lipita de suprafata, pentru a evita formarea crustei) si lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
Stoarce zeama unei lamai si strecoar-o, apoi amestec-o cu laptele condensat. Mixeaza cu un mixer pana capata consistenta cremoasa.
Adauga crema de galbenusuri racita in amestecul cu lapte condensat si mixeaza pana se omogenizeaza complet.
Toarna compozitia intr-un vas umezit cu apa rece, niveleaza deasupra si presara cacao, scortisoara sau ciocolata pudra, dupa gust.
Da desertul la frigider pentru cel putin 30 de minute, apoi serveste-l rece.
Rezultatul? Un desert fin, usor, cu note citrice care se topeste in gura – perfect pentru vara sau pentru cand ai pofta de ceva dulce, dar rapid!