Desert de vis cu caise, piscoturi si budinca de vanilie – Reteta rapida care iti va cuceri familia

Aceasta prajitura cu foietaj, piscoturi si budinca de vanilie este combinatia perfecta intre crocant, cremos si fructat. Se prepara usor si are un efect wow garantat – ideala pentru weekenduri lenese sau atunci cand ai musafiri pe nepregatite. Gustul dulce-acrisor al caisei, alaturi de blandetea budincii si textura usor crocanta a foietajului, creeaza o armonie perfecta de arome. Hai sa vedem cum o pregatim pas cu pas!

Ingrediente
275 g aluat foietaj
100 g piscoturi pentru copii
1 conserva compot de caise (aprox. 480 g cu tot cu sirop)
1 litru lapte
3 plicuri budinca de vanilie (cca 120 g)
4 linguri zahar tos (aprox. 80 g)
Zahar pudra pentru decor

Mod de preparare
Pe un plan de lucru presarat cu faina, intinde aluatul de foietaj si taie-l in doua foi egale.
Tapeteaza o tava cu hartie de copt si asaza prima foaie de aluat.
Pe aluat, pune piscoturile cu partea bombata in jos, astfel incat sa acopere intreaga suprafata.
Deasupra, distribuie uniform jumatatile de caise din compot (bine scurse).
Intr-un vas, amesteca budinca de vanilie cu zaharul si laptele, apoi fierbe totul pana obtii o crema groasa.
Toarna budinca fierbinte peste fructe si piscoturi, niveland usor.
Asaza deasupra a doua foaie de aluat foietaj.
Coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de aproximativ 30–35 de minute, pana devine aurie.
Lasa prajitura sa se raceasca complet, apoi presara zahar pudra deasupra.

Sfat: Serveste desertul rece, pentru ca aromele sa se intrepatrunda perfect!