Desert de aur cu branza – atat de suculent ca dispare cat ai clipi

Daca iubesti gustul cremos al branzei dulci si textura moale a unui blat aerat, acest desert cu branza este exact ce cauti! Usor de pregatit, cu ingrediente la indemana si un aspect demn de o vitrina de cofetarie, aceasta prajitura este „aur” pentru papilele gustative. Hai sa-ti aratam cat de simplu se face!

Ingrediente pentru aluat:
4 oua
Un praf de sare
200 g zahar
120 ml ulei vegetal
120 ml chefir
300 g faina alba
8 g praf de copt
Ingrediente pentru crema de branza:
300 g branza de vaci (de tip cremos, pentru prajituri)
3 linguri zahar pudra
8 g zahar vanilat
1 ou

Mod de preparare
Pregatirea aluatului: Intr-un bol adanc, bate ouale impreuna cu un praf de sare si zaharul pana obtii o compozitie deschisa la culoare, aerata. Adauga uleiul si chefirul si continua sa mixezi pana la omogenizare.
Adaugarea fainii: Amesteca faina cu praful de copt si cerne-le peste compozitia de oua. Incorporeaza-le usor pana obtii un aluat fluid.
Prepararea cremei: Intr-un alt bol, amesteca branza de vaci cu zaharul pudra, zaharul vanilat si oul. Mixeaza totul pana obtii o crema fina si uniforma.
Montarea desertului: Toarna aluatul intr-o tava (aproximativ 22×30 cm) tapetata cu hartie de copt. Pune crema de branza intr-un pos si traseaza un model tip grilaj peste suprafata aluatului.
Coacerea: Coace prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C, timp de aproximativ 35 de minute, sau pana cand partea superioara devine usor aurie.
Servirea: Dupa ce s-a racit, presara deasupra putin zahar pudra pentru un plus de eleganta. Serveste cu bucurie – gustul e memorabil!