
Fragede, aromate si imbatator de bune! Aceste cornulete cu magiun sunt atat de iubite in familie, incat niciodata nu sunt suficiente. Ideal de pregatit in portii mari, mai ales in preajma sarbatorilor sau cand vrei sa-ti rasfeti musafirii cu ceva traditional, dar cu gust desavarsit!
Ingrediente:
Pentru aluat (pentru aproximativ 50-60 bucati):
200 g faina alba
200 g faina pentru foietaje (sau tot alba daca nu ai)
200 g untura (sau 250 g unt moale, daca preferi)
150–200 g smantana fermentata (aprox. 20% grasime)
2 linguri (aprox. 25 g) zahar pudra
un praf de sare
Pentru umplutura:
aprox. 200 g magiun de prune gros, de casa (sau din comert, fara zahar adaugat)
Pentru tavalit:
zahar pudra (dupa gust, pentru finisare)
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 180°C (functie statica sau aer cald, in functie de cuptor).
Cerne cele doua tipuri de faina intr-un bol, adauga sarea si zaharul pudra.
Incorporeaza rapid untura sau untul moale si smantana, framantand usor pana cand aluatul se leaga. Nu framanta prea mult – aluatul trebuie doar sa se uneasca, ca sa ramana fraged!
Formeaza o bila, acoper-o cu un prosop curat si las-o sa se odihneasca 15–30 de minute.
Taie aluatul in doua – va fi mai usor de lucrat. Intinde fiecare bucata pe o suprafata presarata cu faina, intr-o foaie subtire.
Decupeaza cercuri de aprox. 6–7 cm diametru. Pe fiecare cerc pune putin magiun si ruleaza usor in forma de cornulet.
Asaza cornuletele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coace-le timp de aproximativ 15 minute, pe sina de sus a cuptorului, pana cand devin usor aurii.
Cat sunt inca fierbinti, tavaleste-le in zahar pudra.
Lasa-le sa se raceasca complet si… bucura-te de ele! Sunt chiar mai bune a doua zi.