Combinatia irezistibila de blat pufos, crema delicata si ciocolata fina

Ingrediente
Pentru blat
6 oua
6 linguri zahar pudra
6 linguri apa
2 linguri cacao
6 linguri faina
½ plic praf de copt
150 g nuca macinata
Pentru crema
Piure de biscuiti:
200 g biscuiti simpli (Petit Beurre sau digestivi)
80 ml lapte
50 g unt topit
1 lingura zahar pudra
1 lingura rom (optional)
200 g unt moale
150 g zahar pudra
1 plic budinca de vanilie
1 lingura faina
300 ml lapte
Pentru glazura
200 g ciocolata neagra pentru gatit
50 g ciocolata alba pentru decor

Mod de preparare
Blatul
Bate galbenusurile cu zaharul, apoi adauga apa, cacaoa, nuca si faina amestecata cu praful de copt.
Incorporeaza usor albusurile batute spuma tare.
Imparte compozitia in doua si coace doua foi in tava (25×35 cm, tapetata cu hartie de copt), la 180°C, timp de 10–12 minute.
Crema
Prepara piureul de biscuiti: marunteste biscuitii fin, amesteca-i cu laptele caldut, untul topit, zaharul pudra si romul.
Freaca untul moale cu zaharul pudra. Imparte crema in doua parti.
In prima parte adauga piureul de biscuiti.
Fierbe budinca de vanilie cu laptele si lingura de faina, raceste-o si incorporeaz-o in cealalta jumatate de crema de unt.
Asamblare
Pe primul blat intinde crema cu piure de biscuiti.
Deasupra pune crema de vanilie.
Acopera cu al doilea blat.
Toarna glazura de ciocolata topita si decoreaza cu dungi fine de ciocolata alba.