Combinatia care cucereste: lapte condensat, piscoturi si ciocolata

Ingrediente pentru blat:
200 g zahar
2 pahare de faina semi-grosiera (aprox. 280 g)
1 plic praf de copt (10 g)
3 oua
200 ml lapte
100 ml ulei
2 linguri de cacao (aprox. 15–20 g)
Ingrediente pentru crema:
1 conserva de lapte condensat caramelizat (aprox. 397 g)
1 pachet de unt (200 g, la temperatura camerei)
250 g branza proaspata de vaci (de preferat fina sau cremoasa)
Ingrediente pentru asamblare:
Piscoturi (aprox. 150–200 g)
Cafea tare, racita (aprox. 100 ml)
2 linguri de rom sau esenta de rom
Ciocolata neagra rasa pentru decor (aprox. 50 g)

Mod de preparare:
Prepararea blatului:
Bate ouale impreuna cu zaharul pana obtii o compozitie pufoasa.
Adauga laptele si uleiul, amestecand usor.
Incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si cacaua, amestecand pana la omogenizare.
Toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt (aprox. 25×35 cm).
Coace in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 25–30 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Lasa blatul sa se raceasca complet.
Prepararea cremei:
Bate untul moale impreuna cu laptele condensat caramelizat (Salko) pana obtii o crema omogena.
Adauga branza proaspata de vaci si mai mixeaza putin, pana la incorporare completa.
Asamblarea:
Intinde un strat subtire de crema peste blatul racit.
Inmoaie piscoturile in cafeaua amestecata cu rom (rapid, ca sa nu se inmoaie prea tare) si asaza-le uniform peste crema.
Acopera cu restul de crema si niveleaza frumos.
Presara ciocolata rasa deasupra.
Pune prajitura la rece pentru cel putin 4–5 ore, ideal peste noapte, pentru a permite aromelor sa se intrepatrunda.

Sfat util:
Pentru un plus de eleganta, poti adauga cateva alune caramelizate sau fulgi de migdale prajiti deasupra. Merge de minune cu o cafea simpla sau un cappuccino cremos.