
Pufos, aromat si irezistibil – acest colacel de nunta reinterpretat intr-o tava mare este combinatia perfecta dintre aluat fin, branza dulce cremoasa, gem de prune parfumat si un strat crocant de crumble. Perfect pentru a umple casa cu miros de sarbatoare si sufletul cu bucurie.
Ingrediente
Pentru aluat:
480 g faina alba
100 g unt
3 galbenusuri
1 plic zahar vanilat (aprox. 10 g)
1/4 lingurita sare
100 ml lapte
30 g zahar pudra
Coaja rasa de la 1 lamaie
Pentru maia:
42 g drojdie proaspata
130 ml lapte cald
20 g zahar pudra
20 g faina alba
Pentru umplutura cu branza:
500 g branza dulce de vaci
2 plicuri zahar vanilat (20 g)
60 g zahar pudra
3 galbenusuri
20 g pudra de budinca de vanilie
Coaja rasa de la 1 lamaie
Pentru crumble:
120 g unt
120 g faina alba
80 g zahar pudra
Pentru final:
50 g unt
20 ml rom
Gem de prune
Mod de preparare
Pregatirea maielei: Intr-un bol, dizolva drojdia in laptele cald, adauga zaharul si faina, amesteca si lasa la dospit intr-un loc cald pana se formeaza bule.
Umplutura de branza: Amesteca toate ingredientele pana obtii o crema fina.
Crumble: Framanta untul rece cu faina si zaharul pana obtii firimituri fine.
Aluatul: Intr-un bol mare, pune faina, untul topit caldut, galbenusurile, sarea, coaja de lamaie, laptele, zaharul si maiaua dospita. Framanta pana obtii un aluat neted. Lasa la crescut 1 ora.
Asamblarea: intinde aluatul direct in tava (42×31 cm) tapetata cu hartie de copt. Unge cu gem de prune, adauga crema de branza, presara crumble si lasa la crescut inca 20 minute.
Coacerea: Coace in cuptor preincalzit la 170°C timp de aproximativ 30 minute.
Finisaj: Imediat dupa ce scoti din cuptor, stropeste cu untul topit amestecat cu rom. Dupa racire, pudreaza cu zahar.