Clatite americane pufoase, rapide si pufoase

Daca iubesti clatitele, dar vrei ceva rapid, pufos si usor diferit, aceasta reteta de clatite americane cu lapte batut este tot ce ai nevoie! Secretul? Laptele batut (sau chefirul), care le da o textura moale si aerata, perfecta pentru un mic dejun de weekend sau un brunch dulce si satios.

Ingrediente:
320 g faina alba
2 linguri zahar (aprox. 30 g)
2 lingurite cu varf praf de copt (aprox. 10 g)
1 lingurita bicarbonat de sodiu (aprox. 5 g)
½ lingurita sare (aprox. 2 g)
500 ml lapte batut (sau chefir)
2 oua
75 ml ulei de floarea-soarelui (plus 1 lingura pentru prajit)

Mod de preparare:
Intr-un bol mare, amesteca faina cu zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.
Adauga ouale, laptele batut si uleiul. Amesteca doar cat sa se combine ingredientele – este perfect normal sa ramana cateva cocoloase. Nu amesteca in exces!
Incinge o tigaie antiaderenta, unge-o usor cu putin ulei si toarna aproximativ 2 linguri de aluat in centru. Niveleaza usor pentru a forma un cerc cu diametrul de 8–10 cm.
Coace pancake-ul 2–3 minute, pana cand apar bule la suprafata. Intoarce-l si mai coace-l alte 2–3 minute, pana devine auriu.
Serveste-le imediat, cat sunt calde si fragede. Sunt delicioase cu Nutella, gem, sirop de artar, ciocolata topita, frisca sau orice topping preferi.

Pont: Aceste clatite sunt ideale si pentru copii si se pot adapta usor si in varianta sarata, eliminand zaharul si adaugand ierburi sau branzeturi in aluat.