
Ingrediente:
Pentru „ciresele ametite”:
500 g cirese fara samburi
300 ml rom brun
→ Ciresele se pun la inmuiat in rom peste noapte.
Pentru blatul de cacao:
130 g faina
15 g cacao
5 g praf de copt (1 lingurita)
4 oua
130 g zahar pudra
Pentru insiropat:
125 ml din romul in care au stat ciresele
200 ml apa
5 g zahar (1 lingurita)
Crema cu Nutella si cirese:
250 g unt moale
200 g Nutella (temperatura camerei)
ciresele scurse din rom
Crema de frisca:
500 ml smantana lichida pentru frisca (33%)
30 g zahar pudra (sau dupa gust)
2 lingurite (7 g) gelatina pudra
60 ml apa rece (pentru gelatina)
Pentru decor:
cacao pudra sau ciocolata neagra rasa
Mod de preparare:
- Prepararea blatului:
Amesteca faina cu cacaoa si praful de copt. Separa ouale. Bate albusurile spuma tare, adauga treptat zaharul, apoi galbenusurile, unul cate unul. Incorporeaza cu grija amestecul uscat (faina + cacao + praf de copt) cu o spatula. Toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt (aprox. 25×35 cm). Coace la 170°C timp de 25-30 minute. Lasa-l sa se raceasca, apoi indeparteaza hartia de copt si taie cu un cutit stratul superior (crusta) pentru a nivela. - Prepararea cremei cu Nutella si cirese:
Bate untul moale pana devine pufos, apoi adauga Nutella treptat, mixand continuu. Incorporeaza ciresele scurse, amestecand usor. - Prepararea cremei de frisca:
Amesteca gelatina cu apa rece si las-o 10 minute. Incalzeste usor pana se dizolva complet, fara sa fiarba. Las-o la racit. Bate frisca rece cu zaharul pudra pana devine ferma. Incorporeaza treptat gelatina lichida racita. - Asamblare:
Pregateste punch-ul: dizolva zaharul in apa calda, adauga romul in care au stat ciresele. Insiropeaza blatul cu punch-ul. Intinde crema de Nutella cu cirese. Peste aceasta, adauga crema de frisca si niveleaza frumos. - Decor:
Presara cacao pudra sau ciocolata neagra rasa deasupra. Da prajitura la rece pentru cateva ore (ideal peste noapte) pentru a se intari straturile si a se contopi aromele.