
Daca vrei sa aduci inapoi gustul copilariei sau pur si simplu sa prepari o ciocolata de casa care topeste inimi, aceasta reteta este pentru tine. Se face rapid, e extrem de gustoasa, iar ingredientele sunt la indemana oricui. Poti inlocui nucile cu alune, iar aroma este usor de personalizat. Iata cum o prepari pas cu pas!
Ingrediente:
500 g zahar
50 ml ulei
100 ml lapte
50 g cacao
200 g lapte praf
100 g nuci tocate (sau alune)
50 g stafide
100–120 g unt/margarina
Mod de preparare:
Pregatirea siropului:
Amesteca zaharul cu uleiul si laptele intr-o cratita. Pune pe foc mediu si fierbe compozitia timp de aproximativ 10 minute, amestecand constant pentru a nu se lipi.
Adaugarea ingredientelor uscate:
Ia cratita de pe foc si adauga cacaoa, laptele praf, nucile tocate si stafidele. Amesteca bine pana cand toate ingredientele sunt incorporate.
Finalizarea compozitiei:
Pune din nou compozitia pe foc pentru inca 2–3 minute, apoi adauga margarina si amesteca pana se topeste complet si se omogenizeaza.
Turnarea si racirea:
Toarna compozitia intr-o tava unsa cu putin ulei sau tapetata cu folie alimentara. Niveleaza si lasa la racit complet, apoi da la frigider pana se intareste bine.
Servirea:
Dupa ce s-a intarit, ciocolata de casa se taie in cuburi sau batoane, dupa preferinta. Se pastreaza la rece si se savureaza in orice moment al zilei.
Aceasta reteta este perfecta pentru zile speciale, cadouri dulci sau pur si simplu pentru a-ti satisface pofta de ceva bun, facut chiar de tine.