
Ingrediente
Pentru chiftelute:
300 g pulpa de porc tocata
15 g ceapa verde (doar partea verde pentru o aroma mai fina)
50 g ou (1 bucata)
20 g pesmet
80 g apa
5 g sare
3 g boia dulce (simpla, neafumata, pentru o culoare frumoasa)
1 g nucsoara (un praf – ofera o aroma deosebita)
1 g piper negru (optional, poti pune mai putin)
90 g ulei de floarea-soarelui sau de masline (pentru prajit)
100 g miez de nuca tocat
Pentru sos:
200 g iaurt grecesc
20 g marar proaspat
6 g usturoi (poti pune doar un catel pentru un gust mai discret)
2 g sare
Metoda de Preparare
Compozitia: Amesteca carnea tocata cu ceapa verde taiata fin, oul, pesmetul si apa. Adauga boiaua dulce si nucsoara pentru a condimenta carnea.
Modelarea: Formeaza bilute mici (2,5 cm) si trece-le prin nuca tocata marunt pana sunt acoperite complet.
Gatirea: Incinge uleiul simplu in tigaie. Prajeste-le la foc mediu timp de 1-2 minute pe fiecare parte. Nuca se va rumeni usor si va capata o aroma de copt, fara sa devina iute.
Finalizarea: Scoate-le pe un servetel de hartie si serveste-le cu sosul de iaurt pregatit din amestecul ingredientelor mentionate mai sus.


