
Aceasta reteta este alegerea perfecta pentru o masa gustoasa si usoara. Chiftelutele se fierb direct in sosul aromat de rosii, fara prajire, pastrand savoarea si reducand grasimea. Ideala pentru familii si pentru cei care vor o alternativa rapida si sanatoasa!
Ingrediente pentru chiftelute:
500 g carne tocata (vita, porc sau mixt)
1 ou
1 ceapa mica, tocata fin (aprox. 100 g)
1 catel de usturoi, tocat marunt
2 linguri pesmet (aprox. 20 g)
1 lingurita vegeta (sau sare cu legume)
1 lingura ulei (aprox. 10 ml)
Sare, piper, un praf de boia dulce
Ingrediente pentru sos:
500 ml suc de rosii
600 ml apa
50 ml ulei
3 linguri faina (aprox. 30 g)
Sare dupa gust
1 lingura zahar (aprox. 10 g)
Un praf de boia dulce
Mod de preparare:
Prepararea chiftelutelor:
Amesteca toate ingredientele pentru chiftelute intr-un bol mare. Acopera si lasa la frigider cel putin 30 de minute. Dupa ce compozitia s-a odihnit, formeaza bilute de dimensiunea dorita.
Prepararea sosului:
Intr-o cratita, incinge uleiul si adauga faina. Gateste usor pana incepe sa prinda o culoare usor aurie, apoi toarna sucul de rosii si amesteca bine. Adauga treptat apa, continuand sa amesteci, apoi pune sarea, zaharul si boiaua.
Gatirea:
Cand sosul incepe sa fiarba, adauga chiftelutele una cate una. Redu focul la mediu si lasa-le sa fiarba acoperit, timp de aproximativ 40 de minute. Verifica din cand in cand si amesteca usor ca sa nu se lipeasca.