Chiftelute crocante din taitei cu bacon afumat – O gustare satioasa si delicioasa

Daca iti plac preparatele rapide si gustoase, aceste chiftelute cu bacon afumat sunt alegerea perfecta. Se pregatesc usor, sunt crocante la exterior si moi la interior, fiind ideale alaturi de o salata verde proaspata. Am aceasta reteta de la bunica si au un gust excelent!

Ingrediente
500 g taitei de casa rupti
2 cepe
100 g faina
100 g bacon afumat (piept de porc afumat)
5 oua
Sare si piper, dupa gust
Nucsoara, dupa gust
Cateva fire de arpagic verde

Mod de preparare
Daca nu folosesti taitei de casa, poti prepara chiftelutele si cu paste scurte – Macaroane, fusilli, penne sau orice alta pasta scurta si groasa pot fi o varianta buna. Le poti gati conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi lasa-le deoparte.
Taie marunt ceapa si baconul. Caleste ceapa intr-o tigaie pana devine aurie, apoi las-o sa se raceasca.
Intr-un bol, amesteca ceapa calita cu ouale, faina si arpagicul tocat. Adauga taiteii si amesteca bine, pana obtii o compozitie mai densa.
Condimenteaza cu sare, piper si nucsoara, apoi incorporeaza baconul taiat cubulete.
Cu ajutorul unei linguri, formeaza chiftelute si prajeste-le in ulei, la foc mic, pana devin aurii si crocante pe ambele parti.
Serveste-le calde, alaturi de o salata verde sau orice alta garnitura preferata.
Pofta buna! 😋