
Daca esti un adevarat pasionat al deserturilor cu ciocolata, acest chec este visul tau devenit realitate. Cu doua tipuri de ciocolata, miez pufos si aroma intensa, fiecare felie este o experienta decadenta. Fie ca il servesti la o cafea sau ca desert dupa cina, acest chec va cuceri inimile tuturor. Iar partea cea mai buna? Se pastreaza minunat si devine chiar mai bun pe masura ce sta.
Ingrediente pentru chec:
125 g ciocolata neagra (minim 60% cacao)
100 g unt
3 oua mari (separate albusurile de galbenusuri)
105 g zahar pudra
100 g faina de migdale (migdale decojite, fin macinate)
35 g faina alba tip 000
2,5 g praf de copt (½ lingurita)
1,25 g bicarbonat de sodiu (¼ lingurita)
un praf de sare
Ingrediente pentru glazura:
100 g ciocolata neagra (minim 50% cacao)
80 g smantana pentru frisca (35% grasime)
fulgi de migdale sau nuci tocate pentru decor
Mod de preparare:
Pregateste o forma de chec de aproximativ 30 x 10 cm. Preincalzeste cuptorul la 180°C, tapeteaza fundul formei cu hartie de copt si unge usor peretii cu unt. Poti folosi si o forma rotunda de 18–20 cm diametru.
Pune ciocolata si untul intr-un bol si topeste-le impreuna, fie la microunde, fie la bain-marie, amestecand usor pentru a evita arderea ciocolatei. Lasa compozitia sa se raceasca.
Din zaharul pudra, pastreaza deoparte 3 linguri. Restul zaharului il mixezi cu galbenusurile pana obtii o crema spumoasa.
Amesteca faina alba cu praful de copt, bicarbonatul si sarea.
Bate albusurile spuma, adaugand treptat cele 3 linguri de zahar pudra pastrate, pana obtii o bezea tare.
In crema de galbenusuri adauga ciocolata cu unt, apoi faina de migdale si amestecul de faina alba. Incorporeaza usor bezeaua, amestecand cu o spatula.
Toarna aluatul in forma si coace 35–40 minute. Verifica cu o scobitoare daca este copt in interior.
Lasa checul sa se raceasca cateva minute in forma, apoi desprinde marginile si rastoarna-l pe un gratar.
Pentru glazura, topeste ciocolata cu smantana fierbinte, amesteca pana obtii o crema neteda, apoi las-o putin sa se ingroase. Toarna peste checul racit si presara migdale sau nuci tocate.
Serveste la temperatura camerei pentru a te bucura de toata aroma. Daca il pastrezi la frigider, scoate-l cu ceva timp inainte de servire.