Checul Marmorat cu Banane si Cacao – Pufos, Rapid si Nemaipomenit de Bun

Daca vrei un desert usor, rapid si extrem de gustos, incearca acest chec marmorat cu banane si cacao! Se prepara intr-un singur bol, nu ai nevoie de mixer, iar rezultatul este o prajitura pufoasa, aromata si irezistibila, care ramane moale si a doua zi. Ideal pentru mic dejun, pachet sau o gustare dulce de dupa-amiaza!

Ingrediente:
220 g faina
100 g zahar
2 banane bine coapte
2 linguri de cacao
2 oua
2 lingurite praf de copt
100 ml lapte
100 ml ulei
1 plic zahar vanilat (aprox. 8 g)

Mod de preparare:
Sparge ouale intr-un bol si amesteca-le bine cu zaharul si zaharul vanilat.
Adauga uleiul si laptele, apoi incorporeaza bananele pasate cu o furculita.
Cerne faina impreuna cu praful de copt si adauga-le treptat in compozitie, amestecand pana obtii un aluat omogen.
Imparte aluatul in doua parti egale. Intr-una dintre ele adauga cacaoa si omogenizeaza.
Unge o tava medie (aproximativ 20×30 cm) cu unt si tapeteaz-o cu faina.
Toarna mai intai compozitia simpla in tava, apoi adauga deasupra compozitia cu cacao.
Cu ajutorul unei furculite, amesteca usor cele doua straturi pentru a crea efectul marmorat.
Coace in cuptorul preincalzit la 170°C timp de aproximativ 35 de minute. Verifica prajitura cu o scobitoare – daca iese curata, e gata.
Pont: Bananele dau o textura incredibil de pufoasa prajiturii, asa ca este o reteta ideala si pentru folosirea celor foarte coapte din fructiera.