
Daca esti in cautarea unui desert spectaculos, dar usor de pregatit, acest chec marmorat cu glazura de ciocolata este alegerea perfecta! Are un aspect deosebit, cu un model de „leopard” creat natural din aluatul vanilat si cel cu cacao, iar glazura lucioasa ii ofera un plus de savoare si eleganta. Ideal pentru musafiri, pentru cafeaua de duminica sau chiar de luat la pachet.
📝 Ingrediente:
4 oua
200 g zahar
250 g faina
100 ml lapte
100 ml ulei
1 plic praf de copt (10 g)
1 plic zahar vanilat (8 g)
2 linguri cacao (aprox. 20 g)
Pentru glazura:
100 g ciocolata cu lapte sau neagra (dupa preferinta)
1 lingura unt (aprox. 20 g)
Optional: fulgi de ciocolata sau alune maruntite pentru decor
👩🍳 Mod de preparare:
Pregatirea compozitiei:
Sparge ouale intr-un bol si bate-le bine cu zaharul si zaharul vanilat, pana devin spumoase.
Adauga uleiul si laptele, amestecand continuu.
Incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si omogenizeaza bine totul.
Imparte aluatul in doua parti egale.
Intr-una dintre ele adauga cacaua si amesteca pana la omogenizare.
Intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt (sau unsa cu unt si pudrata cu faina), toarna alternativ linguri din cele doua compozitii (una alba, una maro) pana se termina.
Pentru un efect marmorat, trece usor o scobitoare prin compozitie, formand cercuri sau linii.
Preincalzeste cuptorul la 180°C.
Coace checul timp de 35–40 de minute, pana trece testul cu scobitoarea.
Glazura:
Topeste ciocolata cu untul la bain-marie sau in cuptorul cu microunde.
Toarna glazura peste checul racit si intinde-o uniform.
Decoreaza cu fulgi de ciocolata sau alune maruntite.
💡 Sfat util:
Acest chec este si mai bun a doua zi, cand aromele se imbina perfect. Il poti pastra intr-o cutie inchisa ermetic pana la 3 zile.