
Cauti un desert usor, care nu iti cere tehnici complicate sau ore intregi de stat in bucatarie? Acest chec cu branza dulce, moale si pufos este gata in cateva minute si este garantat sa devina favoritul intregii familii. Tot ce trebuie sa faci este sa amesteci ingredientele si sa torni compozitia intr-o tava. Atat de simplu si atat de gustos!
Ingrediente:
500 g branza dulce de vaci
4 oua
200 g zahar
100 ml ulei
1 plic zahar vanilat
200 g gris
1 plic praf de copt (10 g)
1 praf de sare
Coaja rasa de lamaie (optional)
Zahar pudra pentru decor
Mod de preparare:
Pregatirea compozitiei:
Intr-un bol incapator, se pun ouale, zaharul si un praf de sare. Se bat cu telul sau mixerul pana se obtine un amestec omogen si spumos. Se adauga uleiul si branza dulce sfaramata sau pasata (dupa preferinta), apoi zaharul vanilat si coaja de lamaie.
Incorporarea ingredientelor uscate:
Se adauga grisul si praful de copt, apoi se amesteca bine pana la omogenizare. Compozitia va fi usor densa, dar curgatoare.
Turnarea in tava:
Se tapeteaza o tava (aprox. 20×30 cm) cu hartie de copt sau se unge cu unt si se tapeteaza cu gris. Se toarna compozitia si se niveleaza.
Coacerea:
Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180°C si se coace timp de 35–40 de minute, sau pana cand prajitura trece testul cu scobitoarea si este frumos rumenita la suprafata.
Servirea:
Dupa ce s-a racit, se portioneaza in patrate si se presara deasupra zahar pudra din belsug pentru un aspect apetisant si un gust delicat.