Chec pufos cu kefir

Daca esti in cautarea unui desert rapid, pufos si cu o aroma naturala de fructe, checul cu afine si aluat cu kefir este alegerea ideala. Textura sa usoara, umeda si plina de gust, alaturi de notele fine de lamaie si vanilie, transforma aceasta reteta intr-un rasfat simplu, dar irezistibil. Mai jos gasesti ingredientele si pasii detaliati pentru a-l pregati la tine acasa.

Ingrediente:
150 g unt moale
180 g zahar tos
3 oua
1 plic zahar vanilat
1 plic praf de copt
coaja si sucul de la 1 lamaie
300 g faina alba (tip 000)
180 g kefir (sau iaurt simplu)
un praf de sare
150 g afine proaspete sau congelate

Mod de preparare:
Separa ouale. Intr-un bol mare, bate untul moale cu zaharul tos si zaharul vanilat pana obtii o crema pufoasa. Adauga galbenusurile pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
Intr-un alt bol, bate albusurile cu un praf de sare pana obtii o spuma tare.
In compozitia cu unt, incorporeaza kefirul, apoi adauga faina cernuta, praful de copt, coaja rasa si sucul de la lamaie.
La final, incorporeaza usor spuma de albusuri, amestecand cu o spatula, de jos in sus.
Adauga afinele si amesteca usor, pentru a nu le zdrobi.
Toarna aluatul intr-o forma de chec sau guguluf, unsa cu unt si tapetata cu faina.
Coace in cuptorul preincalzit la 180°C, timp de aproximativ 60 de minute.
Lasa-l sa se raceasca in forma, apoi rastoarna-l pe un platou si, daca doresti, pudreaza-l cu zahar.
Pofta buna!