Chec marmorat cu banane si ciocolata care se topeste in gura

Daca iti plac bananele coapte, ciocolata si aromele intense de vanilie, acest chec marmorat cu banane si cacao este reteta perfecta pentru tine. Pufos, usor umed si intens aromat, e ideal la micul dejun, ca gustare sau alaturi de o cafea. Se prepara simplu, fara pasi complicati, si este perfect chiar si pentru incepatori. Hai sa-ti arat cum il faci acasa, fara batai de cap!

Ingrediente:
250 g faina
3 g sare (aproximativ ½ lingurita)
5 g bicarbonat de sodiu (1 lingurita)
100 g margarina moale, la temperatura camerei
200 g zahar tos
3 banane coapte, pasate
240 g lapte
2 oua
5 g extract de vanilie (1 lingurita)
30 g cacao
50 g fulgi sau picaturi de ciocolata cu 50% cacao

Mod de preparare:
Amestecul uscat: Intr-un bol mare, amesteca faina cu sarea si bicarbonatul de sodiu. Pune deoparte.
Compozitia umeda: Intr-un alt bol, mixeaza margarina moale cu zaharul si bananele pasate pana obtii o compozitie cremoasa. Adauga laptele, ouale si extractul de vanilie, apoi continua sa mixezi pana se omogenizeaza.
Unirea compozitiilor: Incorporeaza treptat amestecul uscat in cel umed, amestecand pana obtii un aluat omogen.
Aluatul cu cacao: Muta jumatate din aluat intr-un alt bol si adauga pudra de cacao. Amesteca bine pana se uniformizeaza.
Montarea checului: Toarna cele doua tipuri de aluat in tava (unsa si tapetata cu faina), alternand intre cel simplu si cel cu cacao. La final, trece usor cu o lama de cutit prin aluat, pentru un efect marmorat.
Decor si coacere: Presara picaturile de ciocolata deasupra si coace checul in cuptorul preincalzit la 180°C timp de aproximativ 60 de minute. Verifica cu o scobitoare daca e gata – aceasta trebuie sa iasa curata.
Racire: Lasa checul sa se raceasca complet inainte de a-l felia.