
Daca iti plac bananele coapte, ciocolata si aromele intense de vanilie, acest chec marmorat cu banane si cacao este reteta perfecta pentru tine. Pufos, usor umed si intens aromat, e ideal la micul dejun, ca gustare sau alaturi de o cafea. Se prepara simplu, fara pasi complicati, si este perfect chiar si pentru incepatori. Hai sa-ti arat cum il faci acasa, fara batai de cap!
Ingrediente:
250 g faina
3 g sare (aproximativ ½ lingurita)
5 g bicarbonat de sodiu (1 lingurita)
100 g margarina moale, la temperatura camerei
200 g zahar tos
3 banane coapte, pasate
240 g lapte
2 oua
5 g extract de vanilie (1 lingurita)
30 g cacao
50 g fulgi sau picaturi de ciocolata cu 50% cacao
Mod de preparare:
Amestecul uscat: Intr-un bol mare, amesteca faina cu sarea si bicarbonatul de sodiu. Pune deoparte.
Compozitia umeda: Intr-un alt bol, mixeaza margarina moale cu zaharul si bananele pasate pana obtii o compozitie cremoasa. Adauga laptele, ouale si extractul de vanilie, apoi continua sa mixezi pana se omogenizeaza.
Unirea compozitiilor: Incorporeaza treptat amestecul uscat in cel umed, amestecand pana obtii un aluat omogen.
Aluatul cu cacao: Muta jumatate din aluat intr-un alt bol si adauga pudra de cacao. Amesteca bine pana se uniformizeaza.
Montarea checului: Toarna cele doua tipuri de aluat in tava (unsa si tapetata cu faina), alternand intre cel simplu si cel cu cacao. La final, trece usor cu o lama de cutit prin aluat, pentru un efect marmorat.
Decor si coacere: Presara picaturile de ciocolata deasupra si coace checul in cuptorul preincalzit la 180°C timp de aproximativ 60 de minute. Verifica cu o scobitoare daca e gata – aceasta trebuie sa iasa curata.
Racire: Lasa checul sa se raceasca complet inainte de a-l felia.