Chec cu branza dulce si stafide

Ingrediente:
150 g faina
100 g zahar
80 g unt (moale)
100 g branza dulce (de vaci)
60 g smantana
2 oua
120 g stafide
1½ lingurita praf de copt
1 praf de sare
1 lingurita faina (pentru stafide)
putin ulei pentru uns forma

Mod de preparare:
Intr-un bol adanc, bate ouale cu zaharul si sarea folosind un tel sau mixer.
Adauga smantana, branza dulce si untul moale. Amesteca bine pana obtii o compozitie omogena.
Incorporeaza faina si praful de copt. Amesteca pana obtii un aluat uniform.
Stafidele se inmoaie in apa fierbinte timp de 5 minute, apoi se scurg, se usuca si se presara cu o lingurita de faina.
Adauga stafidele in aluat si amesteca usor.
Toarna aluatul intr-o forma unsa cu putin ulei (poti folosi o tava de chec sau orice forma doresti).
Coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 35-40 de minute, pana trece testul cu scobitoarea.
Lasa prajitura sa se raceasca 10 minute in forma, apoi rastoarn-o usor pe un platou.