
Daca iubesti aroma de cafea si ciocolata, acest chec este exact ce cauti. Este usor de preparat, arata spectaculos datorita straturilor contrastante si are o textura moale, pufoasa si plina de savoare.
Ingrediente:
250 g unt sau margarina
150 g zahar
10 g zahar vanilat
4 oua (marimea L)
100 ml lapte
315 g faina
10 g praf de copt (aprox. 2 lingurite)
un praf de sare
3 linguri cu varf de cacao
3 linguri cu varf de cafea instant
Mod de preparare:
Pregatirea compozitiei:
Intr-un bol mare, amesteca faina cu sarea si praful de copt. Intr-un alt bol, mixeaza untul moale (sau margarina) cu zaharul si zaharul vanilat pana obtii o crema spumoasa.
Adaugarea oualor:
In timp ce continui sa mixezi, adauga ouale, unul cate unul.
Combinarea ingredientelor:
Adauga, pe rand, faina alternand cu laptele, in doua transe, pana cand obtii un aluat omogen si fin.
Separarea aluatului:
Imparte compozitia in trei parti egale:
In prima parte adauga cafeaua instant si amesteca bine.
In a doua parte adauga cacaoa si omogenizeaza.
A treia parte ramane simpla, cu aroma de vanilie.
Asamblarea:
Tapeteaza o forma de chec (aprox. 12×30 cm) cu hartie de copt. Pune pe rand cate o lingura din fiecare compozitie, alternand culorile pentru un efect marmorat.
Coacerea:
Introdu forma in cuptorul preincalzit la 180°C si coace prajitura timp de aproximativ 60 de minute, pana trece testul scobitorii.
Finalizare:
Lasa checul sa se raceasca complet inainte de a o felia. Poti pudra deasupra putin zahar sau cacao pentru un aspect elegant.
Sfat: Pentru un plus de aroma, adauga in compozitia cu cafea o lingura de lichior de cafea sau putina esenta de rom.


