Cele mai pufoase chifle dulci, la cuptor

Chiflele dulci sunt acele prajituri pufoase umplute, care ne aduc aminte de vacantele la bunici si de mirosul cald al aluatului proaspat scos din cuptor. Aceasta reteta clasica, cu aluat fin si aromat, umplut cu gem, crema de branza sau ciocolata, iti va umple casa cu parfum de bunatate si va aduna toata familia in jurul mesei.

Ingrediente pentru maia:
250 ml lapte
25 g drojdie proaspata (1 cub)
30 g zahar
Ingrediente pentru aluat:
1 kg faina tip 550
500 ml lapte
120 g unt
1 ou
45 g zahar
1 praf de sare
In plus:
Umplutura la alegere: gem, crema de branza, ciocolata etc.
Unt pentru uns

Metoda de preparare:
Prepararea maielei: In laptele cald dizolva drojdia si zaharul. Lasa deoparte pana se activeaza si apar bule.
Prepararea aluatului: Topeste untul. Intr-un bol mare pune faina, sarea, zaharul, adauga maiaua, restul de lapte, oul si untul topit. Framanta pana obtii un aluat elastic si neted. Acopera-l cu un prosop si lasa-l la dospit 1 ora, intr-un loc cald.
Formarea chiflelor: Intinde aluatul la grosimea de 0,5 cm, taie patrate de 10×10 cm, pune umplutura in centru, pliaza patratul si preseaza marginile. Asaza bucatile cu partea inchisa in jos, lipite una de alta, intr-o tava unsa. Unge cu unt topit.
Coacerea: Coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de aproximativ 15 minute, pana devin aurii. La final, unge din nou cu unt topit.
Serveste-le calde sau reci, simple sau pudrate cu zahar.