
Acesta este unul dintre cele mai usoare si sigure retete de cheesecake: nu se rupe, nu se lasa la racit si iese perfect chiar si pentru incepatori.
Ingrediente
Pentru compozitie:
1 kg branza de vaci cremoasa
200 g zahar (1 cana)
1 mana de stafide (aprox. 40–50 g)
5 oua
50 g unt
3 linguri amidon (≈ 30 g)
2 linguri faina alba (≈ 20 g)
Un praf de sare
Coaja de portocala (dupa gust)
Mod de preparare
- Pregatirea bazei de oua
Bate ouale impreuna cu zaharul pana devin spumoase si deschise la culoare.
Topeste untul si lasa-l sa se racoreasca. - Formarea compozitiei de cheesecake
Toarna untul topit peste ouale batute si amesteca.
Adauga branza treptat, in timp ce continui mixarea.
Incorporeaza faina si amidonul.
Adauga coaja de portocala pentru aroma.
La final, pune stafidele si amesteca usor cu o spatula. - Coacerea
Pregateste o forma rotunda sau dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt.
Toarna compozitia in forma.
Coace cheesecake-ul la 170°C timp de aproximativ 60 de minute. - Racirea – Secretul pentru ca cheesecake-ul sa nu se lase
Opreste cuptorul si lasa prajitura sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa.
Astfel nu crapa si nu se lasa.
✨ Servire
Poti presara deasupra putin zahar pudra
sau
Poti turna o glazura de ciocolata.
Cheesecake-ul iese mereu inalt, frumos, neted si foarte cremos – un desert reusit garantat, chiar si pentru cei care sunt la inceput in bucatarie.


