Cea Mai Usoara Reteta de Placinte cu Cartofi

Nu mai pierde timpul cu razuitul cartofilor! Iti prezentam o reteta de placinte de cartofi cremoase si aurii, care se prepara rapid, din cartofi fierti. Gustul ramane delicios, textura este fina, iar timpul petrecut in bucatarie se injumatateste. Ideala pentru un pranz sau o cina simpla, dar savuroasa!

Ingrediente:
500 g cartofi fierti
1 ceapa
20 g faina alba (2 linguri)
10 g amidon de cartofi (1 lingura)
1 ou
10–15 g unt (pentru prajit ceapa)
Sare si piper – dupa gust
Ulei – pentru prajit

Mod de preparare:
Pregatirea de baza:
Fierbe cartofii, apoi paseaza-i cat sunt calzi, fie cu presa, fie cu o furculita. Ceapa se taie marunt si se prajeste in unt pana devine aurie.
Amestecul:
Pune ceapa calita peste cartofii zdrobiti. Adauga faina alba, amidonul, oul, sarea si piperul. Amesteca bine pana obtii o compozitie omogena, moale dar modelabila.
Formarea placintelor:
Incinge uleiul intr-o tigaie. Ia cu lingura din amestec, pune in tigaie si aplatizeaza usor sub forma de placinta.
Prajirea:
Rumeneste fiecare placinta pe ambele parti pana devine crocanta si aurie. Scoate-le pe hartie absorbanta pentru a elimina excesul de ulei.
Servirea:
Serveste-le calde, cu smantana, branza rasa, sos de usturoi sau langa o friptura. Sunt versatile si foarte satioase!
Sfat bonus:
Adauga in compozitie verdeturi proaspete (patrunjel sau marar) sau branza rasa pentru un plus de aroma!