Cea mai usoara prajitura cu zmeura – fara batai de cap, doar gust perfect

Ingrediente
250 g faina
200 g iaurt (aprox. 200 ml)
200 ml ulei
120 g zahar
4 oua
10 g praf de copt (1 plic)
150–200 g zmeura (sau dupa gust)

Mod de preparare
Sparge ouale intr-un bol incapator si bate-le bine cu zaharul pana devin spumoase si deschise la culoare.
Adauga iaurtul si uleiul, amestecand pana se omogenizeaza.
Cerne faina impreuna cu praful de copt si incorporeaza treptat in compozitie, amestecand usor cu o spatula, ca sa pastrezi aluatul aerat.
Toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Presara zmeura deasupra (poti pastra cateva bucati pentru decor).
Introdu tava in cuptorul preincalzit la 180°C si coace timp de 30–35 de minute, pana cand prajitura trece testul scobitorii.
Lasa prajitura sa se raceasca, apoi, daca doresti, pudreaz-o cu zahar pudra.
Taie in cuburi sau felii si serveste rece sau la temperatura camerei.

👉 Ce poti folosi in loc de zmeura:
visine (clasica prajitura a copilariei)
cirese
afine
caise sau piersici taiate cubulete
prune
mere sau pere taiate cubulete mici si presarate cu putina scortisoara

👉 Ce poti combina cu zmeura:
zmeura + afine → un mix de fructe de padure
zmeura + capsuni → un gust mai dulce si parfumat
zmeura + visine → pentru o nota acrisoara mai intensa
zmeura + bucatele de ciocolata neagra → combinatie delicioasa pentru iubitorii de ciocolata

Sfat:
In total sa nu depasesti 200–250 g fructe, altfel aluatul devine prea umed si nu va creste frumos.
Daca folosesti fructe congelate, e bine sa le scurgi foarte bine de zeama inainte sa le pui pe prajitura.