Cea mai frageda reteta de snitele – Gata in 20 de minute

Cauti o idee rapida, gustoasa si diferita pentru pranz sau cina? Aceste snitele de pui invelite intr-un strat cremos de smantana sunt alegerea perfecta! Se prepara in cateva minute, sunt extrem de fragede si merg de minune cu orice garnitura – de la piure si salata, pana la sandvisuri calde. Iata cum le poti face si tu acasa:

Ingrediente:
600 g piept de pui
1 ou
50 g smantana fermentata (tip smantana acra)
Sare – dupa gust
Piper negru – dupa gust
30 g faina
Ulei – pentru prajit

Mod de preparare:
Taie pieptul de pui in felii subtiri. Pune-le intr-un bol si adauga oul, smantana, sare si piper. Amesteca bine cu o lingura. Acopera bolul cu folie alimentara si lasa la marinat timp de 15 minute.
Dupa ce a stat, adauga faina si amesteca din nou pentru a obtine un strat uniform pe fiecare bucata de carne.
Incinge ulei intr-o tigaie si prajeste snitelele pe ambele parti pana devin aurii si crocante la exterior, dar fragede in interior.

Sugestii de servire:
Cel mai bine se servesc calde, alaturi de piure de cartofi, cartofi prajiti sau o salata de legume proaspete.
Pot fi folosite si la sandvisuri, platouri reci sau servite ca gustare.

Sfaturi extra:
Pentru un plus de gust, adauga putin cascaval ras in amestec.
Vrei ceva mai picant? Pune un praf de chilli sau pudra de usturoi.
Se pot gati si la cuptor, pe hartie de copt, daca preferi o varianta mai usoara.

Pofta buna! 🍽