Cea mai fina prajitura cu mascarpone si ciocolata alba – creeaza dependenta

Ingrediente pentru blat:
140 g faina alba
15 g amidon de porumb (sau faina de cartofi)
5 oua
150 g zahar
1 lingura ulei (aprox. 10 ml)
1 praf de sare
Ingrediente pentru crema:
500 ml frisca lichida pentru batut (minim 30% grasime)
250 g mascarpone
2 linguri zahar pudra (aprox. 30 g)
2 plicuri intaritor pentru frisca (smantana fix – optional)
In plus:
250 g Kinder Bueno albe (sau alt tip de bomboane de ciocolata alba cu lapte)
½ borcan gem de coacaze negre (aprox. 150 g)

Mod de preparare:

  1. Blatul:
    Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile cu un praf de sare pana obtii o spuma tare.
    Adauga treptat zaharul si continua mixarea pana obtii o compozitie lucioasa si ferma.
    Incorporeaza galbenusurile, unul cate unul, apoi adauga uleiul.
    Cerne faina cu amidonul si amesteca usor cu o lingura de lemn sau spatula.
    Toarna compozitia intr-o tava de 20×30 cm tapetata cu hartie de copt.
    Coace blatul in cuptorul preincalzit la 170°C timp de aproximativ 25 minute, pana trece testul cu scobitoarea.
    Lasa blatul sa se raceasca, apoi taie-l pe orizontala in doua foi.
  2. Crema:
    Taie bomboanele Kinder in cubulete mici.
    Amesteca zaharul pudra cu intaritorul pentru frisca.
    Intr-un bol rece, pune frisca lichida, mascarpone si zaharul pudra. Amesteca usor cu un tel, apoi bate cu mixerul pana se formeaza o crema ferma.
    Pune deoparte 1/4 din crema pentru decor.
    In crema ramasa, adauga o treime din bomboanele taiate si amesteca usor.
  3. Asamblare:
    Pe primul strat de blat, intinde uniform gemul de coacaze negre.
    Pune crema cu bomboane peste stratul de gem si niveleaza.
    Acopera cu al doilea blat, apoi intinde crema pastrata pentru decor.
    Presara pe deasupra restul bomboanelor tocate.
  4. Servire:
    Pastreaza prajitura la frigider cel putin 2 ore inainte de servire. Se taie perfect rece si se savureaza ideal alaturi de o cafea sau un ceai negru aromat.