
Visezi la o garnitura simpla, dar care sa impresioneze intreaga familie? Acesti cartofi copti la cuptor, aromati cu usturoi, boia dulce si condimente alese, sunt perfecti pentru orice masa! Cu interior moale si crusta crocanta, se prepara usor si dispar rapid din farfurie.
Ingrediente:
700 g cartofi
apa fierbinte (pentru oparire)
5 g boia dulce (1 lingurita)
2,5 g usturoi granulat (½ lingurita)
condimente dupa gust (amestec pentru gratar, ierburi uscate, piper)
5 g sare (1 lingurita – sau dupa gust)
30–45 ml ulei de masline (2–3 linguri)
Mod de preparare:
Curata cartofii, spala-i bine si taie-i sub forma de bastonase (ca pentru cartofi prajiti). Pune-i intr-un bol mare si toarna peste ei apa fierbinte. Amesteca usor si lasa-i la inmuiat timp de 10 minute.
👉 Acest pas ajuta la obtinerea unei texturi crocante la exterior.
Condimentarea
Scurge bine apa, apoi usuca-i complet cu un prosop curat sau servetele de bucatarie. Transfera cartofii intr-un bol curat, apoi adauga boiaua, usturoiul granulat, sarea, condimentele preferate si uleiul de masline. Amesteca pana cand fiecare cartof este bine acoperit cu arome.
Coacerea
Asaza cartofii intr-o singura patura pe o tava tapetata cu hartie de copt. Coace-i in cuptorul preincalzit la 200–220°C timp de 25 de minute, sau pana cand devin aurii, crocanti la exterior si fragezi in interior.
Servirea
Presara deasupra patrunjel proaspat tocat si serveste-i alaturi de sosuri preferate, carne sau chiar ca gustare simpla.