
Cand vrei un aperitiv rapid, spectaculos si garantat sa placa tuturor, carnaciorii in aluat sunt alegerea perfecta. Crocanti la exterior, suculenti la interior si ideali pentru mesele festive sau petreceri, acesti mini-delicii se fac simplu, dar rezultatul este WOW.
Ingrediente
500–600 g carnaciori subtiri
2 foi mari de aluat foietaj (aprox. 500 g)
1 ou (pentru uns)
1–2 linguri lapte
susan sau mac (optional)
ketchup, sos BBQ sau mustar – pentru servire
👉 Important: Eu am folosit carnaciori de casa, usor afumati. Este esential sa alegi carnaciori subtiri, bine condimentati, semi-afumati sau afumati, care NU lasa multa grasime la copt. Evita crenvurstii sau carnaciorii foarte cruzi si grasi, deoarece pot inmuia aluatul.
Mod de preparare
Scoate aluatul foietaj din frigider si lasa-l 10 minute la temperatura camerei.
Taie aluatul in fasii subtiri, potrivite ca latime pentru carnaciori.
Infasoara fiecare carnacior intr-o banda de aluat, usor suprapus, fara a-l acoperi complet la capete (pentru aspect si coacere uniforma).
Asaza rulourile intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Bate oul cu laptele si unge fiecare bucatica. Presara susan sau mac, daca doresti.
Coace in cuptorul preincalzit la 190°C, timp de 20–25 de minute, pana devin frumos rumeni si crocanti.
Lasa-i 5 minute sa se stabilizeze, apoi serveste-i calzi sau la temperatura camerei, alaturi de sosul preferat.
Sfat util:
Pentru un platou festiv ca in imagine, asaza carnaciorii circular si pune in centru un bol cu sos – arata spectaculos si se mananca rapid.
🥨 Rezultatul? Un aperitiv simplu, dar extrem de gustos, care va fi primul terminat de pe masa – garantat! Daca ii incerci, spune-mi ce tip de carnaciori ai ales.


