Bunatatea Bunicii – Desertul Simplu cu Gust de Acasa

Cand vine vorba de deserturi care ne intorc in timp, la gustul copilariei si la dulapurile bunicilor, aceasta prajitura este o adevarata comoara. Cu ingrediente simple si o textura pufoasa, Bunatatea Bunicii este perfecta pentru o dupa-amiaza linistita in familie. Se face rapid, cu ingrediente la indemana, si imbina dulcetea marmeladei cu prospetimea smantanii. Iata cum se prepara:

Ingrediente pentru blat:
4 oua
150 g zahar
1 plic zahar vanilat (8 g)
100 ml ulei
100 ml lapte
200 g faina
1 plic praf de copt (10 g)
Pentru umplutura si decor:
3-4 linguri de marmelada de caise (sau alta marmelada preferata)
2-3 linguri smantana fermentata (cu 20-25% grasime)
Pentru decor: fulgi de cocos sau biscuiti macinati

Mod de preparare:
Intr-un bol mare, bate ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana devin o crema aerata si deschisa la culoare.
Adauga uleiul si laptele, apoi incorporeaza treptat faina amestecata cu praful de copt, mixand in continuare pana obtii o compozitie omogena.
Toarna aluatul intr-o tava (aproximativ 22×30 cm), tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt si tapetata cu faina. Coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de aproximativ 20 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Lasa blatul sa se raceasca complet, apoi taie-l pe orizontala, obtinand doua foi.
Unge prima foaie cu marmelada de caise, iar pe cealalta intinde smantana. Uneste cele doua foi ca un sandwich.
La final, unge prajitura deasupra cu marmelada si presara cu fulgi de cocos sau biscuiti macinati.
Se serveste rece, alaturi de un ceai sau o cafea, si promite sa-ti aduca zambetul pe buze.
Pofta buna!