
Daca esti in cautarea unui desert rapid, usor de preparat si cu o textura irezistibil de moale, aceste briose cu visine si iaurt sunt exact ce iti trebuie. Combinatia de iaurt si fructe ofera o prospetime delicioasa, iar aluatul aerat si parfumat te cucereste de la prima imbucatura. Iata reteta pas cu pas!
📝 Ingrediente pentru 24 de briose:
400 g faina
100 g zahar pudra
400 g iaurt simplu (natural, 3.5%)
120 ml ulei
120 ml lapte
1 praf de sare
4 oua
2 lingurite esenta de vanilie
1 lingura zeama de lamaie
12 g praf de copt
200 g visine fara samburi (din compot sau congelate si bine scurse)
👩🍳 Mod de preparare (timp total: ~1 ora si 30 de minute):
Incinge cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava de briose cu hartie speciala pentru muffins.
Amestecarea ingredientelor uscate
Cerne faina, zaharul pudra, praful de copt si sarea intr-un bol si amesteca-le bine.
Prepararea compozitiei lichide
Intr-un alt bol, amesteca iaurtul, laptele, uleiul, ouale, esenta de vanilie si zeama de lamaie pana obtii o compozitie omogena.
Combinarea compozitiilor
Adauga treptat amestecul uscat peste cel lichid, amestecand usor cu o spatula pana la incorporare completa.
Formarea brioselor
Umple formele de briose pe trei sferturi cu compozitie, presara deasupra visinele scurse si apasa-le usor in aluat.
Coacerea
Coace briosele timp de 25–30 de minute sau pana cand trec testul cu scobitoarea (aceasta trebuie sa iasa curata).
Servirea
Lasa-le sa se raceasca putin, apoi savureaza-le pudrate cu zahar daca doresti. Sunt perfecte pentru mic dejun, gustare sau desert.