
Daca iti plac deserturile simple, dar cu efect wow, aceste briose in doua culori iti vor cuceri papilele din prima. Combina perfect gustul fin de vanilie cu aroma intensa a ciocolatei, iar textura lor moale si aerata ii face perfecti pentru micul dejun, gustare sau desert.
Ingrediente:
60 g fulgi fini de ovaz
60 g faina integrala de spelta
5 g cacao
1 masura (aprox. 30 g) pudra proteica cu aroma de vanilie
2 oua
100 g piure de mere
150 ml lapte batut / chefir
40 g ciocolata neagra de calitate
1 lingurita (5 g) praf de copt
Indulcitor dupa gust (eu am folosit stevia)
Mod de preparare:
Amesteca faina cu fulgii de ovaz, pudra proteica, praful de copt si cacao (doar daca folosesti stevia pudra, adaug-o aici).
Intr-un bol separat, bate ouale cu piureul de mere, laptele batut si indulcitorul lichid (flavdrops).
Combina ingredientele umede cu cele uscate si omogenizeaza.
Imparte aluatul in doua parti: in prima lasa compozitia simpla, iar in a doua adauga cacao si ciocolata neagra tocata marunt. Daca aluatul cu cacao e prea dens, dilueaza cu putina apa.
In forme de silicon pentru muffins pune alternativ cate o lingura din aluatul de vanilie si cel de cacao.
Presara deasupra cateva bucati de ciocolata si coace la 180°C timp de 20 de minute.