
Acesti biscuiti rapizi cu gem sunt dovada ca un desert simplu poate fi absolut delicios. Cu ingrediente la indemana si doar cateva minute de preparare, vei obtine un dulce fraged, parfumat si perfect pentru orice moment al zilei! Cel mai probabil, vor disparea de pe platou in mai putin de 24 de ore!
Ingrediente (pentru aproximativ 35 de biscuiti):
400 g faina
1 lingurita praf de copt
2 linguri smantana acra
3 oua
150 g unt (moale, la temperatura camerei)
gem de capsuni (sau orice gem preferat)
Mod de preparare:
Pregatirea aluatului:
Intr-un bol mare, pune faina amestecata cu praful de copt. Adauga ouale, smantana si untul moale. Framanta pana obtii un aluat omogen, nelipicios si usor de modelat.
Formarea rulourilor:
Presara putina faina pe blatul de lucru si intinde aluatul la o grosime de aproximativ 7–8 mm. La marginea foii, intinde un strat de gem pe o latime de 4 cm, apoi ruleaza aluatul de doua ori peste gem. Taie ruloul format de restul aluatului.
Portionarea:
Taie ruloul in bucati de 4–5 cm lungime. Repeta procesul cu restul aluatului pana termini toata compozitia.
Coacerea:
Asaza biscuitii pe o tava tapetata cu hartie de copt. Coace-i in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20 de minute, pana devin usor aurii.
Finisarea:
Dupa ce s-au racit complet, poti presara biscuitii cu putin zahar pudra pentru un aspect apetisant.
Sfat util:
Poti folosi si gem de caise, prune sau visine, iar pentru un plus de aroma, adauga o lingurita de esenta de vanilie in aluat.


