Bilute Jerbo cu Visine

Un desert inspirat din celebra prajitura Jerbo, reinterpretat sub forma de bilute aromate, usor de facut si perfecte pentru orice ocazie.

Ingrediente
Pentru compozitie:
150 g nuca macinata
200 g biscuiti simpli, macinati
1 lingura cacao (≈ 10 g)
2 linguri gem de caise (≈ 40 g)
2 plicuri zahar vanilat (≈ 16 g)
10 visine din compot (sau visine confiate), fara samburi
Suc de visine – cat este necesar pentru a obtine o compozitie modelabila
Pentru glazura:
150 g ciocolata pentru glazura (sau ciocolata menaj)
150 g margarina

Mod de preparare
Intr-un bol incapator, amesteca nuca macinata, biscuitii macinati, cacaoa, zaharul vanilat si gemul de caise.
Adauga treptat suc de visine, pana cand obtii o compozitie omogena, usor de modelat.
Din compozitie formeaza bilute de marimea unei nuci. In mijlocul fiecarei bilute introdu o jumatate de visina.
Asaza bilutele pe o tava si pune-le la frigider pentru 20–30 de minute, ca sa se intareasca usor.
Intre timp, topeste ciocolata impreuna cu margarina pe baie de aburi, amestecand pana obtii o glazura fina.
Scoate bilutele din frigider si trece-le prin glazura de ciocolata.
Asaza-le pe hartie de copt si pune-le din nou la frigider pana cand glazura se intareste complet.
La final, le poti decora cu nuca macinata sau bucatele de nuca, dupa preferinta.

✨ Sfat: Sunt si mai bune a doua zi, cand aromele se imbina perfect!