Batoanele Kinder de casa care dau dependenta! Fara coacere, gata in 30 de minute

Daca vrei sa pregatesti un desert de efect, cu un gust rafinat si o textura care pur si simplu ti se topeste in gura, reteta de Kinder de casa este alegerea perfecta! Cu doar cateva ingrediente simple, dar bogate in savoare, vei obtine o prajitura spectaculoasa, ideala pentru mesele festive sau momentele cand vrei sa iti rasfeti familia si prietenii. Secretul? Un sirop dens si straturi fine de ciocolata, nuci si crema alba care se imbina perfect!

Ingrediente:
800 g zahar
300 g apa
500 g unt
400 g lapte praf
100 g ciocolata neagra
100 g alune de padure coapte si macinate

Mod de preparare:
Se mixeaza untul/margarina cu laptele praf pana se obtine o crema fina si omogena.
Separat, se pune zaharul si apa intr-o cratita si se fierb pana se obtine un sirop gros. Cum verifici? Cand ridici siropul cu lingura, trebuie sa formeze fire subtiri la cadere.
Cand siropul este gata, se toarna treptat, putin cate putin, peste crema de unt si lapte praf, mixand continuu pentru a incorpora bine.
Se imparte crema rezultata in trei parti egale:
In prima parte se adauga ciocolata topita.
In a doua parte se adauga alunele macinate.
A treia parte ramane simpla, alba.
Intr-o tava (aproximativ 27×37 cm), se toarna mai intai stratul cu ciocolata, se niveleaza, apoi stratul cu alune si, la final, stratul alb.
Cat prajitura este inca calda, se rade ciocolata deasupra pentru un plus de aroma si aspect.
Este important sa asamblezi rapid straturile cat compozitia este inca calda, deoarece se intareste foarte repede pe masura ce se raceste.
Dupa racire completa, prajitura se taie in batoane sau patrate si se serveste.