Aperitiv delicios: rulada de pui si dovlecei aurii in crusta de parmezan

Daca vrei sa-ti impresionezi musafirii cu un preparat care arata ca la restaurant, dar se face mult mai simplu decat pare, acest platou este raspunsul! O explozie de culori si texturi: carne frageda, umplutura aromata cu verdeturi si garnitura crocanta.

  1. Rulada de Pui cu Crema de Branza si Usturoi
    O rulada suculenta, cu o crusta rumenita si un mijloc cremos.
    Ingrediente:
    700g Piept de pui (sau pulpe de pui dezosate pentru mai multa fragezime)
    150g Crema de branza (tip Philadelphia)
    3-4 catei de usturoi zdrobiti
    1 legatura de marar sau patrunjel proaspat
    Sare, piper si boia afumata dupa gust
    2 linguri de ulei de masline
    Mod de preparare:
    Pregatirea carnii: Desfa pieptul de pui sub forma de evantai si bate-l usor cu ciocanul de snitele (foloseste o folie de plastic deasupra pentru a nu rupe fibrele) pana obtii o foaie subtire si uniforma.
    Condimentarea: Condimenteaza carnea pe ambele parti cu sare, piper si un praf de boia.
    Umplutura: Amesteca crema de branza cu usturoiul zdrobit si verdeata tocata marunt.
    Asamblarea: Intinde amestecul de branza uniform peste carne, lasand 1 cm liber la margini. Ruleaza strans carnea.
    Gatirea: Leaga rulada cu sfoara de bucatarie sau fixeaz-o cu scobitori. Unge-o cu putin ulei si boia pentru culoare. Coace-o la 190°C timp de aproximativ 35-40 de minute.
    Servirea: Lasa rulada sa se “odihneasca” 10 minute inainte de a o taia felii, pentru a pastra sucurile in interior.
  2. Rulouri de Dovlecei “Crispy” la Cuptor
    Alternativa sanatoasa si mult mai gustoasa la clasicele paneuri.
    Ingrediente:
    2 Dovlecei medii (sau zucchini)
    2 Oua mari
    100g Pesmet (sau faina de porumb pentru extra crocant)
    50g Parmezan ras fin
    1 lingurita de oregano uscat
    Sare si piper
    Mod de preparare:
    Pregatirea: Taie dovleceii in rondele egale (aproximativ 0.5 cm grosime). Presara-i cu putina sare si lasa-i 10 minute pe un servetel sa elimine excesul de apa.
    Panarea: Bate ouale cu sare si piper. Intr-un alt bol, amesteca pesmetul cu parmezanul si oregano.
    Trecerea prin crusta: Trece fiecare rondela de dovlecel prin ou, apoi prin amestecul de pesmet si parmezan, apasand usor ca sa adere bine.
    Coacerea: Asaza-i intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Pulverizeaza putin ulei deasupra.
    Finalizarea: Coace-i la 200°C timp de 15-20 de minute, intorcandu-i la jumatatea timpului, pana devin aurii si crocanti.