Remedii naturiste anti-alergii

Ultima dată când am dezvoltat o alergie a fost când am fost la ţară şi am băut apă dintr-o fântână. Mi-au apărut mai multe bubiţe pe corp, dar le-am rezolvat rapid în câteva zile, cu ceai de trei fraţi pătaţi. Vestita plăntuţă e destul de cunoscută, majoritatea am primit ceai din trei fraţi pătaţi în copilărie când aveam vreo alergie şi apoi ne-am tratat copiii cu ajutorul ei. Are proprietăţi antiinflamatoare, antialergice, calmează disconfortul cauzat de alergie la nivelul pielii şi al mucoaselor. Îl recomand cu încredere. Alergiile simple, cauzate de schimbarea mediului, polen, praf, păr de animale, detergenţi, alune, nuci şi altele asemenea sunt în general destul de simplu şi recomandabil de rezolvat prin tratamente naturiste. Alergia este o reacție imună exagerată a organismului la anumiți agenți străini. Iată câteva din cele mai eficiente remedii naturiste anti-alergii:

Vitaminele C şi E, naturale, bio, sunt puternice remedii naturiste anti-alergii. Nu e indicat să încercaţi să le luaţi din alimentaţie daca vreţi efecte rapide. E nevoie de o cantitate mare, iar absorbţia se face lent. Le găsiţi în varianta 100% naturale la magazinele plafar şi le puteți administra conform indicaţiilor de pe prospect.

Sunătoarea, de asemenea, ne poate ajuta în lupta cu alergiile. Are efect dezinfectant, antiinflamator, decongestionant, antialergic. Se poate consuma alternativ cu ceaiul din trei fraţi pătaţi. Evitaţi ceaiul la pliculeţe, folosiţi ceai la vrac. La fel de bine ne poate ajuta şi tinctura de sunătoare.

Sucul natural de noni. Noni este un fruct cu multiple calităţi ce i-au adus renumele de “fructul vieţii”. Este originar din Polinezia, are remarcante puteri de vindecare şi regenerare. Este cunoscut ca antibacterian, antihistaminic, antialergic, antioxidant, antiinflamator, antitumoral. De beneficiile fructului noni ne putem bucura consumându-l sub formă de suplimente naturiste: capsule sau sirop de noni.

Pentru alergiile de sezon, cauzate de polen, mai poate fi de un real ajutor următorul tratament: amestecaţi puţină apă călduţă cu un praf de sare, turnaţi din acest amestec în palmă şi pe rând, trageţi în fiecare nară. Apoi aplicaţi pe pereţii nărilor un pic de vaselină sau ulei de măsline. Acest tratament are efect atât în cazul alergiilor cauzate de polen, cât şi în prevenirea bolilor respiratorii.

Uleiul de ricin ne mai poate ajuta să ne ferim de alergii. Dacă într-un pahar cu ceai punem 5-10 picături de ulei de ricin şi consumăm pe stomacul gol, în scurt timp putem obţine efecte benefice în tratarea alergiilor manifestate la nivelul pielii şi a aparatului gastrointestinal.

Tratamentul cu lămâi şi miere este unul dintre cele mai puternice remedii naturiste anti-alergii. Datorită cantităţii mari de vitamin C, lămâile reprezintă un puternic detoxifiant şi antialergic. Într-un pahar cu apă călduţă se adaugă sucul unei lămâi. Pentru cei ce nu suportă gustul, se poate adăuga o linguriţă de miere. Acest tratament ajută şi la scăderea în greutate, dar efectul nu este rapid, ci este resimţit doar după câteva săptămâni de utilizare constantă. De asemenea, pe o perioadă mai lungă, pot da rezultate fantastice în tratarea alergiilor şi curele de sucuri naturale de fructe şi legume.

Urzica, planta mea preferată, care nu mă lasă niciodată la greu când mă lupt cu problemele digestive, are abilităţi şi în tratarea alergiilor. O cură cu urzici, la început de primăvară, ţinută zilnic, timp de o lună, poate să ne scape de alergiile de sezon.

Alergiile sunt unele dintre afecțiunile moderne cele mai des întâlnite, de aceea m-am gândit să vă ofer sfaturile mele pentru cele mai bune remedii naturiste anti-alergii. Nu trebuie să uităm că natura ne poate oferi orice avem nevoie pentru o viaţă sănătoasă şi armonioasă, dacă ne folosim de darurile ei cu înţelepciune şi sfătuire. Pentru a beneficia de cel mai folositor tratament antialergic, cereţi sfatul unui fitoterapeut. Iar în cazurile foarte grave, adresaţi-vă medicului.