PATRU diferente intre A IUBI si A FI INDRAGOSTIT

Oamenii incurca ”indragosteala” cu ”iubirea”.
A FI INDRAGOSTIT implica atractie, pasiune si chiar obsesie. Intalnim o persoana, ni se pare atragatoare, petrecem timp cu ea si dezvoltam anumite sentimente. Ne este dor de acea persoana si ne simtim bine in preajma ei. Acest lucru se datoreaza faptului ca creierul nostru elibereaza anumite substante cimice, cum ar fi dopamina si oxitocina, atunci cand ne indragostim si ne apropiem de cineva. Insa de obicei, acest proces chimic nu dureaza mult.
A IUBI implica sentimente mai profunde si dureaza mai mult. Cand iubesti pe cineva, vrei sa-l vezi evoluand, incurajandu-l sa ajunga la cea mai buna versiune a sa. Iubirea necesita timp si angajament. A iubi pe cineva inseamna a oferi dragoste neconditionat.

Iata cele 4 diferente intre A IUBI si A FI INDRAGOSTIT

1. A fi indragostit se poate intampla involuntar, in timp ce a iubi pe cineva este o alegere.
Iubirea este o alegere constienta. Vrem sa vedem persoana iubita fericita.

2. A iubi pe cineva înseamnă a-l pune pe primul loc.
Cand este vorba doar de a fi indragostit, concentrarea va fi pe ceea ce poti obtine de la cealalta persoana. Esti cu cineva atat timp cat iti va indeplini nevoile.

3. ”A fi indragostit” trece in cateva luni. ”A iubi” dureaza o viata.
A fi îndrăgostit este, în general, de scurtă durată, deoarece atractia inițială nu durează mult. Dar să iubești pe cineva durează mai mult, pentru că e o decizie conștientă pe care o iei, să rămâi cu acea persoană, chiar și după dispariția inițială a sentimentului de atractie. Iubești în totalitate pentru cine e acea persoana cu adevărat și ești dispus să-ți pui timpul la bataie și sa depui efort pentru ca relatia sa avanseze.

4. ”A fi indragostit” inseamna proprietate. ”A iubi” inseamna parteneriat.
A fi îndrăgostit este despre posesivitate sau proprietate. Practic, privești pe altcineva ca pe o modalitate de a-ți îndeplini nevoile. A iubi este despre ”lucrul” in echipa. Despre dorinta de a impartasi experiente de viata impreuna.