
Un desert usor de preparat, cu ingrediente la indemana, dar cu un rezultat spectaculos: blat pufos, crema alba fina si un strop de crocant din nucile caramelizate de deasupra.
Ingrediente
Pentru blat:
5 oua
150 g zahar
150 g faina
1 lingurita praf de copt
1 plic zahar vanilat
50 ml ulei
50 ml lapte
Pentru crema:
250 g mascarpone
200 g ciocolata alba
300 ml smantana pentru frisca (min. 30% grasime)
2 linguri zahar pudra
1 plic zahar vanilat
Pentru decor:
100 g nuci prajite si tocate grosier
zahar pudra pentru presarat
Mod de preparare
Blatul
Bate ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana obtii o compozitie spumoasa si dublata in volum.
Adauga treptat laptele si uleiul, apoi incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.
Toarna compozitia intr-o forma de tort tapetata si coace la 180°C timp de 25–30 minute.
Dupa racire, taie blatul in trei foi egale.
Crema alba cu ciocolata si mascarpone
Incalzeste smantana lichida (100 ml) si topeste ciocolata alba in ea. Lasa sa se raceasca complet.
Mixeaza mascarpone cu zaharul pudra si zaharul vanilat.
Adauga amestecul racit de ciocolata alba.
Bate restul de frisca (200 ml) si incorporeaza delicat in crema.
Asamblarea
Asaza prima foaie de blat pe platou si intinde aproape jumatate din crema.
Pune a doua foaie si restul de crema, lasand putina crema si pentru partea de sus si margini (cat sa se prinda nucile bine) .
Pune si a treia foaie
Acopera marginile cu crema si presara nucile tocate pe deasupra.
Presara zahar pudra pentru un aspect elegant.
Recomandare
Lasa tortul la frigider cel putin 3 ore sau peste noapte, ca sa se aseze aromele si sa se intareasca frumos crema.