🍰 Prajitura Fara Coacere cu Zmeura si Biscuiti – Desertul care iti topeste inima si nu-ti incinge cuptorul

Cauti un desert racoritor, usor de facut si cu un aspect spectaculos? Aceasta prajitura cu biscuiti, crema fina de vanilie si strat generos de zmeura este alegerea ideala pentru zilele cand vrei ceva dulce fara sa aprinzi cuptorul. Fiecare strat este un deliciu, iar combinatia dintre zmeura acrisoara si crema catifelata va cuceri pe oricine!

Ingrediente:
Baza:
800 g biscuiti petit beurre
300 ml lapte (pentru inmuiat biscuitii)
Crema de vanilie:
1 litru lapte
15 linguri zahar (aprox. 225 g)
2 plicuri zahar vanilat (aprox. 20 g)
4 plicuri budinca de vanilie (4 x 40 g = 160 g)
250 g unt sau margarina
Crema de zmeura:
600 g zmeura (proaspata sau congelata)
100 g zahar
200 ml apa
1 plic budinca de zmeura (40 g)
Glazura:
200 g frisca instant (tip slag in praf)
200 ml apa rece
180 g smantana fermentata (cu 20-25% grasime)

Mod de preparare:
Prepararea cremei de vanilie:
Pune la fiert 800 ml lapte impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Separat, amesteca cele 4 plicuri de budinca cu 200 ml lapte, apoi toarna amestecul peste laptele fierbinte. Fierbe totul pana se ingroasa bine. Lasa crema la racit, apoi incorporeaza untul batut spuma. Imparte crema in 4 parti egale.
Prepararea cremei de zmeura:
Fierbe zmeura cu 100 g zahar si 100 ml apa. Dizolva budinca in 100 ml apa si adaug-o peste fructe, amestecand pana se ingroasa. Lasa sa se raceasca si imparte crema in 3 parti.
Asamblarea prajiturii (intr-o tava de 25×35 cm):
Un strat de biscuiti inmuiati in lapte
1/4 din crema de vanilie
1/3 din crema de zmeura
Al doilea strat de biscuiti
1/4 din crema de vanilie
1/3 din crema de zmeura
Al treilea strat de biscuiti
1/4 din crema de vanilie
1/3 din crema de zmeura
Ultimul strat de biscuiti
1/4 din crema de vanilie (optional, poate fi pusa si sub frisca)
Glazura:
Bate frisca instant cu 200 ml apa rece, apoi adauga smantana fermentata si amesteca bine. Intinde uniform peste prajitura.
Finalizare:
Lasa prajitura la frigider pentru cel putin 4-5 ore (ideal peste noapte) pentru ca aromele sa se combine si biscuitii sa se inmoaie perfect.