🍰 “Feliile Soarelui” – Prajitura cu crema fina de vanilie si blat de nuca care cucereste la prima vedere ☀️

Aceasta prajitura este un adevarat deliciu rafinat, cu un aspect elegant si o combinatie perfecta intre blatul pufos cu nuca si crema catifelata de vanilie. Ideala pentru mese festive sau atunci cand vrei sa impresionezi cu un desert fin, aceasta prajitura nu doar ca arata spectaculos, dar are si un gust desavarsit.

Ingrediente pentru blat:
8 albusuri
200 g zahar
200 g nuca macinata
2 linguri faina
1 lingurita praf de copt
Ingrediente pentru crema:
8 galbenusuri
200 g zahar
500 ml lapte
4 linguri amidon (sau 1 plic budinca de vanilie)
250 g unt moale
Ingrediente pentru decor:
50 g nuca macinata (optional, pentru presarat deasupra)

Mod de preparare:
Blatul:
Bate albusurile spuma tare, adaugand treptat zaharul pana obtii o bezea lucioasa.
Incorporeaza nuca macinata, faina cernuta si praful de copt, amestecand usor cu o spatula.
Toarna compozitia intr-o tava (aprox. 25×35 cm) tapetata cu hartie de copt si coace la 180°C timp de 20-25 minute, pana se rumeneste usor.
Dupa ce s-a racit, taie blatul in doua foi egale pe orizontala.
Crema:
Amesteca galbenusurile cu zaharul si amidonul (sau pudra de budinca) intr-o craticioara.
Adauga laptele treptat si pune pe foc mic, amestecand continuu pana crema se ingroasa.
Lasa crema sa se raceasca complet, apoi incorporeaza untul moale, mixand pana obtii o crema fina.
Asamblare:
Pune prima foaie de blat, intinde jumatate din crema.
Asaza a doua foaie si intinde restul de crema deasupra.
Presara nuca macinata pe toata suprafata prajiturii.
Lasa prajitura la rece pentru 2-3 ore sau ideal peste noapte, apoi taie in felii dreptunghiulare.
Pont:
Aceasta prajitura se taie cel mai bine cu un cutit trecut prin apa fierbinte si stearsa, pentru margini perfecte.