
Daca iti plac preparatele dulci-sarate, aceste ciocanele de pui glazurate sunt alegerea perfecta. Mustarul aromat, sosul de soia si dulceata de portocale transforma puiul intr-o explozie de gusturi asiatice reinterpretate. Se pregatesc usor, sunt fragede si lipicioase exact cat trebuie!
Ingrediente:
Pentru 4-5 portii (20 ciocanele de pui):
20 ciocanele de pui (aprox. 1,5 – 2 kg)
Pentru marinada:
60 ml ulei de masline (echivalentul unei cesti mici de cafea)
2 linguri dulceata de portocale (aprox. 60 g)
120 ml sos de soia
2 linguri mustar cu boabe verzi (ex. Maille Poivre Vert, aprox. 40 g)
1 lingurita coriandru boabe, zdrobit grosier (aprox. 2 g)
3 catei de usturoi pisati
Mod de preparare:
- Pregatirea marinadei:
Intr-un bol mare amesteca uleiul de masline, dulceata de portocale, sosul de soia, mustarul, coriandrul zdrobit si usturoiul. Omogenizeaza bine. - Marinarea:
Adauga ciocanelele de pui in bol si amesteca astfel incat sa fie bine acoperite de marinada. Acopera bolul cu folie alimentara si lasa-l la frigider cel putin 2 ore (ideal peste noapte pentru gust intens). - Gatirea la cuptor:
Preincalzeste cuptorul la 190°C. Asaza ciocanelele intr-o tava, toarna deasupra marinada si coace-le timp de 40-50 de minute, intorcandu-le cel putin o data in timpul coacerii pentru a se rumeni uniform. - Servire:
Serveste-le calde, alaturi de cartofi prajiti sau un pilaf simplu. Gustul e irezistibil!