🍑 Piersicute de post cu aroma de copilarie – Desertul care fura privirile si inimile 🌱

Cine a spus ca deserturile de post nu pot fi spectaculoase? Aceste piersicute fragede, colorate si parfumate sunt dovada ca simplitatea poate fi de neuitat. Fara oua, fara lapte, dar pline de savoare, ele se transforma in deliciul perfect pentru orice ocazie, fie ca e sarbatoare sau pur si simplu ai pofta de ceva dulce. Se fac usor, din ingrediente accesibile, si cu putina rabdare vei obtine un desert demn de admirat!

Vor iesi aproximativ 40 bucati
Ingrediente pentru aluat:
200 ml apa calduta
400 ml ulei
400 g zahar
1 plic praf de copt (10 g)
1 kg faina
5 linguri faina (separate din kilogramul total)
Ingrediente pentru umplutura:
5–6 linguri gem de caise
5 linguri nuca macinata
1 lingura cacao
1 lingura esenta de rom
Suc de portocala (dupa nevoie)
Pentru decor:
100 g zahar tos
Putina colorant alimentar rosu
Putina colorant alimentar verde
100 ml apa pentru fiecare culoare

Mod de preparare:
Prepararea aluatului:
Intr-un bol mare, amesteca apa calduta, uleiul si zaharul. Bate usor cu un tel pana ce zaharul incepe sa se dizolve. Adauga praful de copt si cele 5 linguri de faina (din cele 1 kg). Omogenizeaza bine si lasa compozitia la frigider pentru 1–2 ore.
Formarea si coacerea brescutelor:
Scoate aluatul din frigider, adauga restul de faina treptat si framanta pana obtii un aluat usor modelabil. Formeaza bilute de aproximativ 12 g fiecare. Asaza-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coace-le la 180°C timp de 20 de minute, pana devin usor aurii.
Scobirea brescutelor:
Dupa ce s-au racit, scobeste cu grija fiecare brescuta pe interior, astfel incat sa ramana o coaja subtire.
Prepararea umpluturii:
Amesteca miezul scobit cu gemul, nuca macinata, cacaoa si esenta de rom. Daca umplutura este prea tare, adauga putin suc de portocala pana devine cremoasa.
Asamblare:
Umple fiecare jumatate de brescuta cu crema pregatita si lipeste-le doua cate doua.
Colorare si decorare:
Dizolva colorantul rosu in 100 ml apa si la fel si colorantul verde in alta cana cu 100 ml apa. Inmoaie fiecare brescuta pe rand in cele doua solutii colorate, apoi tavaleste-le imediat prin zahar tos.

Daca vrei un desert care sa fure toate privirile la orice masa festiva sau pur si simplu sa-ti inveseleasca ziua, aceste brescute de post sunt alegerea ideala!