🌸 Raffaello de casa – prajitura fina cu cocos, migdale si crema de vanilie 🌸

Ingrediente (pentru aprox. 25 de felii):
Pentru blatul cu cocos:
5 albusuri
100 g zahar
150 g fulgi de cocos
2 linguri faina
12 g praf de copt
1 praf de sare
1 lingurita zeama de lamaie
Pentru blatul cu migdale si cacao:
5 albusuri
150 g zahar
150 g migdale macinate
2 linguri cacao
2 linguri faina
12 g praf de copt
Pentru crema:
10 galbenusuri
200 g zahar
1 lingurita sirop de vanilie bourbon (sau zahar vanilat bourbon)
2 plicuri budinca de vanilie
600 ml lapte
200 g margarina pentru prajituri
100 g mascarpone
fulgi de ciocolata (dupa gust)
(Tava recomandata: 23×32 cm)

Mod de preparare
Blatul cu cocos:
Batem albusurile spuma, adaugand treptat zaharul pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam si zeama de lamaie. Amestecam fulgii de cocos cu faina si praful de copt, apoi ii incorporam usor in spuma. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem la 180°C, cu ventilatie, timp de 15 minute.
Blatul cu cacao si migdale:
Procedam similar: batem albusurile cu zaharul pana devin bezea, apoi adaugam amestecul de faina, cacao si praf de copt, precum si migdalele macinate. Coacem tot 15 minute la 180°C.
Crema:
Mixam galbenusurile cu zaharul si vanilia, apoi adaugam praful de budinca si laptele, putin cate putin. Fierbem pana obtinem o crema groasa, pe care o lasam la racit. Ii adaugam margarina spuma si mascarponele, mixand pana devine o crema fina si pufoasa.
Asamblare:
Ungem blatul cu cocos cu 2/3 din crema, asezam deasupra blatul cu cacao si migdale, iar peste el intindem restul de crema. Presaram fulgi de ciocolata sau facem modele cu o furculita. Dam prajitura la rece pentru o zi, apoi se poate portiona in felii.