✨ Napolitane de casa cu cocos si caramel – desertul fara coacere care dispare imediat de pe platou ✨

Daca iti doresti un desert rapid, fara coacere, dar spectaculos la gust, aceste napolitane cu cocos si crema de caramel sunt alegerea perfecta. Straturi crocante de napolitana se imbina armonios cu doua creme delicioase – una fina, cu aroma de cocos, si cealalta catifelata, cu caramel. Se pregatesc in cateva minute, iar dupa ce stau la rece peste noapte, devin irezistibile.

Ingrediente:
1 pachet foi de napolitana (6 foi)
200 g crema de caramel (sau dulce de leche)
Pentru crema de cocos:
100 ml lapte
150 g lapte praf
50 g fulgi de cocos
60 g zahar
100 g unt

Mod de preparare
Crema de cocos
Pune laptele intr-o craticioara, adauga zaharul si untul.
Fierbe la foc mic pana cand untul si zaharul s-au topit complet.
Adauga laptele praf si fulgii de cocos, apoi amesteca bine pana obtii o compozitie omogena.
Lasa crema sa se raceasca, dar nu complet, ci doar cat sa fie usor tartinabila.
Asamblarea napolitanelor
Asaza prima foaie de napolitana pe o tava.
Intinde un strat subtire de crema de caramel.
Pune deasupra o noua foaie si intinde crema de cocos.
Continua alternand straturile (caramel – cocos – caramel – cocos), pana cand termini ingredientele.
Ultimul strat trebuie sa fie o foaie de napolitana simpla.
Presarea si racirea
Acopera napolitana cu o hartie de copt, pune deasupra o planseta sau o tava mai grea si lasa-l asa peste noapte, la rece.
In acest timp, foile se vor inmuia usor, iar cremele se vor intari, legandu-se frumos.
Servirea
A doua zi, taie desertul in patrate sau dreptunghiuri, dupa preferinta.
Serveste-l ca gustare dulce la cafea sau ca desert pentru musafiri.